Tarçınlı ve Cevizli Kurabiye Tarifi

30 Aralık 2011 Cuma

Googleda Ara

cevizli kurabiye
Resmi Büyültmek İçin Üzerine Tıklayın.
Malzemeler
  • I Bardak Pudra Şekeri ( Çay Bardağı Olacak )
  • I Adet yumurtanın yalnızca beyazı
  • 0.5 (Yarım) çay bardağı dolusu sıvı yağ
  • l Margarin veya 250 gr. Tereyağı
  • 4 Su bardağı un
  • I Su Bardağı ,veya daha fazla size kalmış, Dövülmüş Ceviz
  • I Çay kaşığı dolusu tarçın
  • I adet vanilya
  • I adet Kabartma Tozu
Hazırlanışı
tarçınlı kurabiye
Resmi Büyültmek İçin Üzerine Tıklayın.
  1. Yukarıdaki tüm malzemeleri (Tarçın hariç tarçını fırından çıktıktan sonra ekleyeceğiz) büyük bir kaba kaba koyun güzece karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  2. Sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak istediğiniz bir şekli verin bizim önerimiz yuvarlak iri toplar.
  3. Sonra şekillendirdiğiniz hamur parçalarını aralarında 1 veya 2 parmak boşluk kalacak biçimde tepsiye yerleştirin ve daha önceden 160 Dereceye ayarladığınız fırına atın ve yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
  4. Güzelce pişen tarçınlı kurabiyelerimizi fırından çıkarın ve daha sonra üzerlerine nazikçe tarçın serpin ve kurabiyemiz servise hazır.

Afiyet Olsun..