HazırlanışıMalzemeler
Resmi Büyültmek İçin Üzerine Tıklayın.
- I Bardak Pudra Şekeri ( Çay Bardağı Olacak )
- I Adet yumurtanın yalnızca beyazı
- 0.5 (Yarım) çay bardağı dolusu sıvı yağ
- l Margarin veya 250 gr. Tereyağı
- 4 Su bardağı un
- I Su Bardağı ,veya daha fazla size kalmış, Dövülmüş Ceviz
- I Çay kaşığı dolusu tarçın
- I adet vanilya
- I adet Kabartma Tozu
Resmi Büyültmek İçin Üzerine Tıklayın. |
- Yukarıdaki tüm malzemeleri (Tarçın hariç tarçını fırından çıktıktan sonra ekleyeceğiz) büyük bir kaba kaba koyun güzece karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak istediğiniz bir şekli verin bizim önerimiz yuvarlak iri toplar.
- Sonra şekillendirdiğiniz hamur parçalarını aralarında 1 veya 2 parmak boşluk kalacak biçimde tepsiye yerleştirin ve daha önceden 160 Dereceye ayarladığınız fırına atın ve yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
- Güzelce pişen tarçınlı kurabiyelerimizi fırından çıkarın ve daha sonra üzerlerine nazikçe tarçın serpin ve kurabiyemiz servise hazır.
Afiyet Olsun..