Üzümlü Kurabiye Tarifi Resimli

31 Aralık 2011 Cumartesi

Googleda Ara

üzümlü kurabiye
Malzemeler
  • II Su Bardağı dolusu Kepek unu
  • I adet kabartma tozu
  • 5-6 adet tatlandırıcı şeker
  • I tane Yumurta
  • I Kaşık dolusu sıvıyağ
  • 0.5 (Yarım Bardak) süt
  • l küçük kahve fincanı dolusu Kuru Üzüm
  • I çay kaşığını tam doldurmayacak şekilde tarçın
 Hazırlanışı »
    üzümlü kepekli kurabiye
  1. Büyükçe bir kabın içine kepek ununuzu ve kabartma tozunuzu koyun ve güzelce karıştırın.
  2. İyice karıştırdıktan sonra üzerine dikkatli bir şekilde sıvıyağ,yumurta,süt,kuru üzüm ve tarçın ekleyin.
  3. 6 adet tatlandırıcınızı bir çay bardağı dolusu suyun içine atın ve 1 dakika beklettikten sonra hamura dökün.
  4. Tatlandırıcılı suyumuzu hamura ekledikten sonra güzelce yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve elde ettiğimiz bu hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar kopararak istediğimiz şekli veriyoruz.
  5. Şekilleride verdikten sonra kurabiyeleri aralarında 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde yağlı fırın tepsimize diziyoruz ve 200 derecede 30 veya 35 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra kurabiyelerimizi fırından çıkarıp servis edebilirsiniz Afiyet Olsun..
Üzümlü Kurabiye Yapılışı  Resimli Anlatım