Malzemeler
- II Su Bardağı dolusu Kepek unu
- I adet kabartma tozu
- 5-6 adet tatlandırıcı şeker
- I tane Yumurta
- I Kaşık dolusu sıvıyağ
- 0.5 (Yarım Bardak) süt
- l küçük kahve fincanı dolusu Kuru Üzüm
- I çay kaşığını tam doldurmayacak şekilde tarçın
Hazırlanışı »
- Büyükçe bir kabın içine kepek ununuzu ve kabartma tozunuzu koyun ve güzelce karıştırın.
- İyice karıştırdıktan sonra üzerine dikkatli bir şekilde sıvıyağ,yumurta,süt,kuru üzüm ve tarçın ekleyin.
- 6 adet tatlandırıcınızı bir çay bardağı dolusu suyun içine atın ve 1 dakika beklettikten sonra hamura dökün.
- Tatlandırıcılı suyumuzu hamura ekledikten sonra güzelce yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve elde ettiğimiz bu hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar kopararak istediğimiz şekli veriyoruz.
- Şekilleride verdikten sonra kurabiyeleri aralarında 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde yağlı fırın tepsimize diziyoruz ve 200 derecede 30 veya 35 dakika kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra kurabiyelerimizi fırından çıkarıp servis edebilirsiniz Afiyet Olsun..
Üzümlü Kurabiye Yapılışı Resimli Anlatım