Zencefilli Kurabiye Tarifi

18 Aralık 2011 Pazar

Googleda Ara

Malzemeler
  • 125 gr. Tereyağı
  • 1 Su Bardağına yakın toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 yada 4 adet dövülmüş karanfil
  • 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2.5 veya 3 su bardağı kadar un (Size Kalmış)
  • Fındıkta ekleyebilirsiniz..

Hazırlanışı
    zencefilli kurabiye
  1. Yağ ile Toz şekeri karıştırın ve kabarıp krema gibi olana dek çırpın
    1. Krema Kıvamına Geldiğinde Sıvı Yağ katın ve 35-40 saniye daha çırpın
    2. Daha Sonra da yumurtayı ekleyip iyice karışana dek çırpın
    3. 2 su bardağı unumuzu, kabartma tozumuzu, vanilyamızı, karanfilimizi ve toz zencefilimizi bir kaba dökün.
    4. Yağlı karışıma ekleyip yoğurmaya başlayın
    5. Şimdi de en önemli nokta ; Unun miktarı, unun miktarını ayarlamak durumdan duruma değiştiği için bunu siz kestirmek zorundasınız kıvamını biz söyleyelim ama kıvamı hem ele yapışmayacak hemde çok sert olmayacak şekilde olmalıdır buna dikkat edin.İlerleyen zamanlarda daha fazla un koymayın.
    6. Hamur ve limondan parçalar kopartıp uzunlamasına oval şekil verin keyfinize göre fındığa batırabilirsiniz sonra tepsiye koyun.
    7. Bıçakla kesikler atmayı da unutmayın..
    8. 170C ( 170 Derece )'de ısıtılmış fırına atın ve yanları hafif kızarana kadar bekleyin kızardıktan sonra biraz ılındırıp servis yapabilirsiniz kurabiyeniz böyle olacaktı
    zencefilli kurabiye tarifizencefilli kurabiye