- I Adet margarin
- ll Adet yumurta
- l çay fincanı, pudra şekeri
- 2,5 Çay Bardağı kadar un
- 200 gr kadar mısır nişastası
- l adet vanilya
- l adet kabartma tozu
- l Adet kakao
Hazırlanışı
- Büyük bir kaba unumuzu dökün orta yerini havuz gibi açın.
- Oda sıcaklığındaki 1 paket margarini kabımıza ilave edelim.
- Sonra sırayla II yumurtayı kaba kırın ve pudra şekerini de kaba ilave edin.
- Mısır nişastamızı,vanilyamızı ve kabartma tozumuzu da kabımıza ilave edelim.
- Hamur Kıvamına oturana kadar yoğurun ve hamur kıvamagelince hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar kopartın, kayısı büyüklüğündeki bu hamur toplarını elinizle yuvarlayın önceden yağlanmış olduğunuz fırın tepsisine düzgüncene yerleştirelim.
- Herhangi küçük bir şişe kapağı ile hamurların üzerini güzelce bastırıp hamur parçalarının kapak şeklini almasını sağlayalım, kenarlarına da önerimiz olan kakaoyu serpin ve 200 dereceye önceden ayarlamış olduğunuz fırında 25-30 dakika (30 minute) pişirelim.Mantar kurabiyemiz piştikten sonra fırından çıkarıp güzelce servis edelim.
Afiyet Olsun..
Tariften Resimler - Mantar Kurabiyesi
-------------------------------------