Elmalı Kurabiye Tarifi En Güzel Elmalı Kurabiye

19 Aralık 2011 Pazartesi

Googleda Ara

Elmalı Kurabiye Yapmak İçin Gereken Malzemeler
  • Oda Sıcaklığında 200 gram margarin
  • 3 Bardak Un ( Su bardağı)
  • 2 - 2.5 Kaşık Kadar Yoğurt
  • 1 Büyük su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kadar kabartma toz
  • 1 kahve fincanı kadar toz şeker
  • 1 kahve fincanı kadar temizlenmiş ve aynı zamanda çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kadar tarçın
  • 2 tane küçüklerinden özellikle ekşi olacak elma.
Elmalı Kurabiye'nin Hazırlanışı
elmalı kurabiye tarifi
  1. Ekşi Elmaların kabuklarını soyun ve daha sonra;çekirdek kısmını atın yani elmayı temizleyin ve sonra elmayı rendeleyin.Bir tencerede elmaları ve şekeri karıştırın, orta ateşte elmalar marmelat haline gelene dek ,ki bu süre yaklaşık 10-15 dakikadır, kaynatın.Marmelat Haline Geldikten sonra cevizi ve tarçını da ekleyip karıştırın ve sonrada elmalı kurabiyemizi soğumaya bırakın.
  2. 180 derecede fırını ayarlayın ve fırın tepsisini yağlayın.
  3. Kabartma tozunu ve unu tezgahınıza birlikte eleyin. Ortasını geniş bir boşluk bırakarak havuz şekline benzer olarak açın.
  4. Oda sıcaklığındaki Margarinimizi,yoğurdumuzu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla güzelce  karıştırın.
  5. Karışıma etrafından un katarak bir hamur elde edin.Hamuru hamur elinizi bırakana dek yoğurun.
  6. Sonrada Hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top gibi yuvarlayın.
  7. Yuvarlanan hamuru yine elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan Yarımdan az fazla olacak şekilde yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun 2 tarafını uçları üste gelecek biçimde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın bu işlemi güzel yapmazsanız hamur açılabilir dikkatli olun.Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
  8. Yağlanmış fırın tepsimizi kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 2 parmak aralıklar bırakarak yerleştirin.
  9. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 25-30 dakika kurabiyeler sarı olana dek pişirin.Tepsiyi fırından çıkartın ve soğumaya bırakın soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Tarifden Resimler;
------------------------------------------
elmalı kurabiye
 elmalı kurabiye tarifleri