- Oda Sıcaklığında 200 gram margarin
- 3 Bardak Un ( Su bardağı)
- 2 - 2.5 Kaşık Kadar Yoğurt
- 1 Büyük su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kadar kabartma toz
- 1 kahve fincanı kadar toz şeker
- 1 kahve fincanı kadar temizlenmiş ve aynı zamanda çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı kadar tarçın
- 2 tane küçüklerinden özellikle ekşi olacak elma.
Elmalı Kurabiye'nin Hazırlanışı
- Ekşi Elmaların kabuklarını soyun ve daha sonra;çekirdek kısmını atın yani elmayı temizleyin ve sonra elmayı rendeleyin.Bir tencerede elmaları ve şekeri karıştırın, orta ateşte elmalar marmelat haline gelene dek ,ki bu süre yaklaşık 10-15 dakikadır, kaynatın.Marmelat Haline Geldikten sonra cevizi ve tarçını da ekleyip karıştırın ve sonrada elmalı kurabiyemizi soğumaya bırakın.
- 180 derecede fırını ayarlayın ve fırın tepsisini yağlayın.
- Kabartma tozunu ve unu tezgahınıza birlikte eleyin. Ortasını geniş bir boşluk bırakarak havuz şekline benzer olarak açın.
- Oda sıcaklığındaki Margarinimizi,yoğurdumuzu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla güzelce karıştırın.
- Karışıma etrafından un katarak bir hamur elde edin.Hamuru hamur elinizi bırakana dek yoğurun.
- Sonrada Hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top gibi yuvarlayın.
- Yuvarlanan hamuru yine elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan Yarımdan az fazla olacak şekilde yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun 2 tarafını uçları üste gelecek biçimde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın bu işlemi güzel yapmazsanız hamur açılabilir dikkatli olun.Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Yağlanmış fırın tepsimizi kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 2 parmak aralıklar bırakarak yerleştirin.
- Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 25-30 dakika kurabiyeler sarı olana dek pişirin.Tepsiyi fırından çıkartın ve soğumaya bırakın soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Tarifden Resimler;
------------------------------------------